ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Β. Εύβοιας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας σας προσκαλούν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Λίμνης Εύβοιας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου. Οι θεραπευτές θα πραγματοποιήσουν μαζί με τα παιδιά «Χριστουγεννιάτικο Κατασκευαστικό Εργαστήρι» & «Βιωματικό Παραμύθι για την Ευγνωμοσύνη». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και θα ακολουθήσει μουσικό-χορευτική παράσταση.

Οι υπηρεσίες του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου οι οποίες προσφέρονται δωρεάν στα παιδιά και εφήβους της Β. Εύβοιας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Διαγνωστική, παιδοψυχιατρική εκτίμηση και ψυχολογική αξιολόγηση, παρακολούθηση και θεραπευτική αντιμετώπιση.
  • Αξιολόγηση και αντιμετώπιση διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας.
  • Υποστήριξη παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες.
  • Ψυχοεκπαίδευση παιδιών και εφήβων, καθώς και του οικογενειακού και ευρύτερου κοινωνικού τους περιβάλλοντος σε ζητήματα ψυχικής υγείας.
  • Δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας και καταπολέμησης του στίγματος.

Στο κατασκευαστικό εργαστήρι τα παιδιά μαζί με τους θεραπευτές του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου θα εξερευνήσουν τα υλικά και τις τεχνικές ζωγραφικής, θα πειραματιστούν με το κολλάζ, και τις κατασκευές, θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, καλωσορίζοντας στη ζωή τους τη μαγεία της τέχνης και της δημιουργίας. Τα παιδιά θα συνθέσουν μία διάφανη μπάλα δέντρου, προσθέτοντας μέσα στοιχεία που τους αρέσουν (π.χ. ψεύτικο χιόνι, χρυσόσκονη κτλ.) και συνοδεύοντάς τα με ένα μήνυμα ή ευχή. Στόχος του εργαστηρίου είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών, όπως και η ουσιαστική επαφή με το χώρο των εικαστικών τεχνών.

Τέλος, στο βιωματικό παραμύθι θα γίνει αφήγηση του παραμυθιού “ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΑΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ” με σκοπό την κατανόηση της ευγνωμοσύνης από τα παιδιά, και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης τους.

Κατεβάστε την πρόσκληση σε μορφή PDF εδώ

Κατεβάστε το την αφίσσα της εκδήλωσης εδώ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ: 22270 92427 / 698 4606532
Διεύθυνση: Δάφνη Λίμνης Ευβοίας Τ.Κ. 340 05
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 – 19:00
Email: infoevia@toperivolaki.gr
Website: www.toperivolaki.gr