Το Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία του Παιδιού και την Οικογένεια – ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ, εγκαινιάζει την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, στις 19:00, το πρώτο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στην περιοχή της Βόρειας Ευβοίας για την αντιμετώπιση και πρόληψη της Ψυχικής Υγείας, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Β.Εύβοιας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το Κέντρο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.
Η ημέρα των εγκαινίων θα αποτελέσει ένα σημείο σταθμό για τη Β. Εύβοια. Το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, υπό την διεύθυνση του Φορέα μας, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στην ψυχική υγεία, στην παιδαγωγική επάρκεια παιδιών και εφήβων και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πυρκαγιάς του 2021.

Υπηρεσίες Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου:

✓ Διαγνωστική, παιδοψυχιατρική εκτίμηση και ψυχολογική αξιολόγηση, παρακολούθηση και θεραπευτική αντιμετώπιση.
✓ Πρόληψη και προαγωγή ψυχικής υγείας στη κοινότητα , υποστήριξη των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού. Δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας και καταπολέμησης του στίγματος.
✓ Ψυχοεκπαίδευση παιδιών και εφήβων, καθώς και του οικογενειακού και ευρύτερου κοινωνικού τους περιβάλλοντος σε ζητήματα ψυχικής υγείας. Οι ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες σκοπό έχουν την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη προβλημάτων που προκύπτουν κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.
✓ Ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας.

Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν.

Κατεβάστε εδώ το αναλυτικό έντυπο υπηρεσιών.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλ: 22270 92427 / 698 4606532
Διεύθυνση: Δάφνη Λίμνης Ευβοίας Τ.Κ. 340 05
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 – 19:00
Email: infoevia@toperivolaki.gr
Website: www.toperivolaki.gr